Nieuws

UTRECHTSE ZAKEN GAAT ONLINE!

UTRECHTSE ZAKEN GAAT ONLINE!

Beste ondernemers uit deze buurt,

Na twee succesvolle edities van het blad Utrechtse Zaken hebben wij opnieuw goed nieuws voor alle ondernemers in Pijlsweerd-Oudenoord en hun relaties: wij werken niet alleen aan een fonkelnieuwe gedrukte editie, maar ook aan een online versie! Zo kunnen we nog meer verhalen vertellen over ondernemerschap en bedrijvigheid in Pijlsweerd-Oudenoord. Een website dus, die net als het blad bijdraagt aan het verbinden van ondernemers, het informeren van hun relaties en het leggen van goede contacten met bewoners.

Tijdens een feestelijke borrel op 26 september vieren we de lancering van deze website. Je bent van harte welkom om hier met je collega’s bij te zijn. Een mooie gelegenheid om vertrouwde gezichten opnieuw te ontmoeten en nieuwe contacten te leggen.

Waar?
Karibu Café
Oudenoord 330
3513 EX Utrecht

Wanneer?
Woensdag 26 september 2018
Aanvang 16:30 uur tot circa 20:00 uur

Kom je ook? Schrijf je nu in!

De Proeftest

Emiel Elgersma, een van de talenten in de Klompenfabriek, heeft de afgelopen maanden opnamen gemaakt bij een bijzonder project. Hij volgde twee zieke kinderen die meewerken aan een pilot van het Emma Kinderziekenhuis UMC. Hiervan maakte hij de korte documentaire De Proeftest.

De documentaire is te zien op http://www.deproeftest.nl.

De muziek bij De Proeftest is gemaakt door een andere Klompenaar, Roel Slootman.

https://www.emielelgersma.nl
https://www.roelslootman.com

Veiligheid van WhatsApp

Luuk Danes een van de huurders in de Klompenfabriek is encryptiedeskundige. Hij mocht woensdag bij BNR uitleg geven over een lek in WhatsApp.

Utrechtse Zaken

Utrechtse Zaken

De eerste exemplaren van Utrechtse Zaken zijn binnen!

De afgelopen maanden is in De Klompenfabriek hard gewerkt aan een nieuw blad, Utrechtse Zaken. De buurt Pijlsweerd-Oudenoord herbergt veel gepassioneerde ondernemers, die zaken doen over de hele wereld, maar die elkaar soms nauwelijks kennen. Vanuit deze gedachte maakten de talenten van creatief bedrijvencomplex De Klompenfabriek het blad Utrechtse Zaken, vol inspirerende ondernemersverhalen uit onze eigen buurt.

Op www.utrechtsezaken.nl is er meer te lezen over het blad.

Vanaf 16 februari ligt Utrechtse Zaken overal in Pijlsweerd en Oudenoord.

Aan dit project werkten mee: Mirjam Bedaf, Elke Bon, Nadine van den Berg, Peter Bronsgeest, Geertje Dekkers, Carolien Dircken, Jente van Haeften, Gerrit-Jan Heerschop, Tim Hulle, Marijke Orthel, Eddy Steenvoorden, Marjon Servaas, Amanda Verdonk, Luuc Visch, Lotte de Wit, Nick de Kruijk en Selke Altena

Tweets uit De Klompenfabriek

22 januari 2016

Dat veel mensen op De Klompenfabriek actief zijn op Twitter is vast geen nieuws. Wel nieuw is de lijst van Twitteraars op klompen. Zo kun je ons actief volgen en ben je als eerste op de hoogte van wat er zoal gebeurt in en om De Klompenfabriek...

Daar komt het water!

23 oktober 2015

Nog even en onze eigen Weerdsingel wordt weer verbonden met de rest van de Utrechtse buitengrachten. Op de live webcam hieronder kun je met eigen ogen zien hoe straks vanaf  de Catharijnesingel en het Paardenveld het water weer gaat stromen richting Klompenfabriek. Als onderdeel van de werkzaamheden wordt vanaf maandag 12 oktober 2015 de Weerdsingel opnieuw ingericht. Hierdoor is de Klompenfabriek tot medio november slecht bereikbaar met de auto. Uiteraard kun je de fiets of het OV pakken en vanaf eind 2015 dus ook de boot: dan stroomt er weer water tussen TivoliVredenburg en de Klompenfabriek...

Mmm... cookies!

Mmm... cookies!

17 augustus 2015

Er is elke dag wel een goede reden om je werkplek thuis te verruilen voor een plek op De Klompenfabriek. Ook op deze druilerige maandag in augustus: vandaag verwent Amanda ons met haar zelfgebakken koekjes. Mjammie!

100 jaar De Klompenfabriek!

100 jaar De Klompenfabriek!

31 augustus 2015

Het oude fabriekje aan de Weerdsingel WZ te Utrecht bestaat dit jaar precies 100 jaar. In 1915 was het timmerman Adriaan Bredero die hier zijn bedrijfspand met houtzagerij en schoorsteen bouwde.  Afgelopen vrijdag vierden we dit historische feit met een gezellige barbecue op de binnenplaats. Met klinkende muziek en verse vis, biologisch vlees en blije gezichten. 
Lente met Bente!

Lente met Bente!

14 maart 2016

Een nieuwe lente, een nieuwe werkplek. Dat dacht ook Bente Adriaens, één van de nieuwkomers op De Klompenfabriek. Als lach-coach en eigenaar van GetTheLaughFlow laat zij zien hoe je het kind in jezelf weer tot leven brengt. Met meer positiviteit en meer energie als resultaat. En daar worden we vrolijk van.
Lente met Bente dus - maar misschien ook wel met jou? Want er zijn weer plekkken vrij!

Overspel op klompen!

Overspel op klompen!

1 juli 2015

Een selectie van de meest sportieve mensen van De Klompenfabriek maakte afgelopen maand voor het eerst zijn opwachting op de Utrechtse Cityleague voor Frisbee. In een adembenemende flow van teamwork, samenspel, onderscheppen, aanvallen, overspel, scoren en douchen wisten de 'Klompenmakers & Friends' de tiende plaats te bereiken. Een hele prestatie, want één van de deelnemers liep zelfs op klompen (zie foto).

Goede samenwerking, prachtige glossy!

13 mei 2015

Een mooi voorbeeld van goede samenwerking op De Klompenfabriek: het 'piepkleine' reclamebureau Selli maakte het bijna 90 pagina's dikke magazine 'Gisteren, vandaag en morgen'. Deze glossy laat in 20 tot de verbeelding sprekende verhalen en een groot aantal prachtige foto's zien hoe gepensioneerde medewerkers van de Rabobank door het hele land nog altijd betrokken zijn bij innovatieve ontwikkelingen in de eigen regio. Kleinschalig werken aan grootse resultaten dus - en dat is precies ook de werkwijze van Selli, die samen met onder meer innovatiejournaliste Amanda Verdonk en fotografe Nadine van den Berg (beiden ook uit De Klompenfabriek) dit unieke 'fundament voor de toekomst' maakte.

Groene stroom onder de schoorsteen

Groene stroom onder de schoorsteen

22 april 2015

Dat het hier bruist van de energie wisten jullie al. Maar dat we binnenkort ook groene energie gaan opwekken is nieuws: vandaag werden maar liefst veertig blinkende zonnepanelen afgeleverd die straks een plek krijgen op het dak van de Klompenfabriek. Deze panelen vangen het zonlicht op dat wordt omgezet in groene stroom. De hoeveelheid opgewekte energie is veel meer dan we zelf verbruiken, zodat we direct een bijdrage leveren aan de totale hoeveelheid groene stroom die in Nederland beschikbaar is.

Nieuwe lente, nieuwe geluiden

Nieuwe lente, nieuwe geluiden

13 april 2015
Ook op De Klompenfabriek is de lente losgebarsten. We kunnen weer lunchen op het dakterras én er dartelen nieuwe ‘jonkies’ door het gebouw: sinds vorige week vieren vier kersverse mensen de lente in een nieuwe ruimte op de begane grond. Beluister live hun enthousiasme!
Webshoppen wordt funshoppen met mijnkorting.nl

Webshoppen wordt funshoppen met mijnkorting.nl

16 maart 2015
De beste ideeën zijn vaak de meest eenvoudige. Dat weet ook online publisher Robert Koopman (what’s in a name?) die vanuit De Klompenfabriek de website mijnkorting.nl bedacht. ‘Klikken, kassa, korting’ is de veelzeggende slogan en wie een gratis account aanmaakt krijgt voortaan heel simpel korting op al zijn aankopen bij de 1.750 meest bekende webshops. Van Nederlands grootste warenhuis en bekendste schoenenreus tot en met de leukste pretparken en een maaltijd aan huis. Meld je aan, bezoek de winkels van je keuze en koop wat je toch al van plan was - maar dan met korting. Webshoppen wordt funshoppen, want deze korting wordt straks vanzelf bijgeschreven op je rekening.
 
Jente en Janneke: vakwerk uit De Klompenfabriek

Jente en Janneke: vakwerk uit De Klompenfabriek

26 februari 2015

Iedereen kan zich journalist noemen. Van de werkloze bioloog die botanische termen foutloos kan spellen, tot en met de bijbeunende huisvader die al twintig ingezonden brieven heeft getikt en nu wel eens ‘klaar is voor het echte werk’. Gelukkig zijn er ook journalisten die zich het vak echt eigen hebben gemaakt. Mensen die een gezonde dosis nieuwsgierigheid weten te vertalen in verhalen die je bijblijven. Omdat ze het onzichtbare zichtbaar maken of het ongrijpbare grijpbaar bijvoorbeeld. Een mooie publicatie is hun belangrijkste beloning.

Dat laatste is precies waar Jente van Haeften en Janneke Juffermans het vanuit De Klompenfabriek voor doen. Van Jente verscheen deze week haar eerste artikel in Trouw, waarin ze Jo Frost interviewt, de ‘supernanny’ die binnenkort ook losgeslagen Nederlandse gezinnen een schop onder hun kont gaat geven. En van Janneke verscheen het eerste artikel in Het Parool, waarin zij schetst hoe terreur in Nigeria ook het werk van hulpverleners steeds gevaarlijker maakt. Talentvolle journalisten dus, je vindt ze in De Klompenfabriek.
Meester Mark werkt door!

Meester Mark werkt door!

19 februari 2015

Het leven kan raar lopen. Dat geldt zeker voor journalist Mark van der Werf, die eigenlijk helemaal niet in De Klompenfabriek had moeten zitten. Nadat hij een aantal jaren als parlementair en economisch redacteur stukjes had getikt, gooide hij het roer om en werd leraar op een basisschool. Maar waar hij zo enthousiast aan begon, werd al snel een desillusie. Uiteindelijk belandt Mark ‘op de skippybal van een haptonoom’ – en hakt hij de knoop door. Met veel zelfspot schreef hij hierover het boek ‘Meester Mark draait door’, dat afgelopen najaar verscheen.

Inmiddels tikt Mark weer zijn stukjes, nu vanuit De Klompenfabriek. En hij werkt aan het vervolg op zijn boek, ‘Meester Mark vráágt door,’ waarin leraren vertellen hoe het hen wél is gelukt om het hoofd boven water te houden. Grote vraag is natuurlijk hoe het zou zijn gelopen als ‘meester Mark’ dit boek had geschreven vóór hij aan dit avontuur was begonnen. Vanaf 12 mei in de winkels. 

Hackastory: speeltuin voor het online verhaal

10 februari 2015

Eigentijdse media bieden eindeloos veel mogelijkheden om je verhaal op een vernieuwende, interactieve manier te vertellen. Tegelijkertijd staat de toepassing hiervan nog in de kinderschoenen. Om creatieve geesten, goede ideeën en versnipperde kennis bij elkaar te brengen, organiseerde onze multimediajournalist Emiel Elgersma afgelopen weekend de eerste Hackastory - een tweedaagse hackathon waar hij storytellers, designers en programmeurs bij elkaar bracht om te experimenteren met het online vertellen van verhalen. Een succesvol weekend dat smaakt naar meer.

Hackastory - hackathon aftermovie from Emiel Elgersma on Vimeo.

Amanda schrijft - al vijf jaar!

Amanda schrijft - al vijf jaar!

6 februari 2015

Innovatiejournaliste Amanda Verdonk werkt vandaag precies vijf jaar als zelfstandig ondernemer. Vanuit De Klompenfabriek schrijft Amanda over onder meer innovatie, technologie, duurzaamheid, logistiek en havens. Complexe, technische kennis helder uitleggen is haar doel. Dat wil zij bereiken met 'inspirerende interviews en frisse, scherpe en verrassende teksten.' Op Twitter deelt Amanda haar trots en vanmiddag vieren we dit lustrum samen met Amanda op De Klompenfabriek.  

Een overvolle lunchtafel

Een overvolle lunchtafel

15 januari 2015

We zijn het nieuwe jaar goed begonnen op De Klompenfabriek. Met een fabriek vol goede voornemens, leuke nieuwe mensen, een volle bezetting en een overvolle lunchtafel. Zoek je nog ruimte om jouw goede voornemens waar te maken? Sluit dan snel aan op onze ik-kan-niet-wachten-lijst!  

Filmpje om van te watertanden

8 januari 2015

Dat Marije Drenth vanuit De Klompenfabriek de mooiste videoproducties maakt wist je natuurlijk al. Maar haar laatste productie is wel héél erg smaakvol: in opdracht van de Utrechtse ‘burgerbar’ Meneer Smakers maakte zij een video om van te watertanden...!

Patrick Meutzner geeft zijn talenten vleugels

Patrick Meutzner geeft zijn talenten vleugels

3 december 2014

Afgelopen vrijdag nam Patrick Meutzner van Idroom ons mee naar zijn kinderjaren. Met de verkoop van zelfgemaakte kaarten wist hij als klein jochie al hoe hij zijn creativiteit en commercieel inzicht slim kon combineren. Diezelfde talenten kwamen hem goed van pas bij zijn eerste succesvolle en prijswinnende webdesigns. Voor Patrick voldoende aanleiding om zijn onderneming Idroom op te richten. Naast webdesign en websites maakt Patrick ook complete huisstijlen, promotiemateriaal en bedrijfslogo’s. Meedenken, ontzorgen en een persoonlijke aanpak vormen de kracht van zijn dienstverlening. En met diezelfde bevlogenheid als waarmee hij als kleine jongen zijn kaarten wist te verkopen, werkt Patrick nu vanuit De Klompenfabriek aan zijn unieke combinatie van oogstrelende ontwerpen en online dienstverlening.    

Hoofdrol voor Sinterklaas!

Hoofdrol voor Sinterklaas!

21 november 2014

De rode loper kan uit voor filmproducent Koen Zoontjens: zijn allereerste Sinterklaasfilm is uit. In de schaduw van de schoorsteen van De Klompenfabriek heeft Koen de hele zomer keihard doorgewerkt aan 'Video van Sint – een persoonlijk videobericht van Sinterklaas’.

Als scenarioschrijver, regisseur / DoP en editor heeft Koen met zijn bedrijf Film Zuid inmiddels zo’n honderd commercials, promo’s, virals, en videoclips gemaakt, maar nooit eerder wist Koen de goedheiligman voor een hoofdrol te strikken. 

Bekijk de film hier. Op  www.sintbericht.nl kun je voor 'n klein bedrag een persoonlijke versie van deze film aanmaken, waarin Sinterklaas de naam en leeftijd van je kind noemt, zelfs een foto van je kind in zijn grote boek laat zien en als uitsmijter vertelt waar in jouw huis hij de pakjes heeft verstopt. Hoe kan dat nou?

Fabriek VOL (!) enthousiasme...

Fabriek VOL (!) enthousiasme...

18 november 2014

Dat het weer beter gaat met de economie, merken we ook op De Klompenfabriek: alle werkplekken zijn op dit moment bezet en we draaien met elkaar overuren.

Een fabriek vol enthousiasme dus! Gelukkig is er óók goed nieuws voor iedereen die hier graag wil komen werken: meld je nu aan voor onze ik-kan-niet-wachtenlijst, zodat je straks ook jouw enthousiasme kunt delen. 

Van Klompenfabriek naar Silicon Valley...

20 oktober 2014

Vanuit De Klompenfabriekt timmert Martine Rooth hard aan de weg. Zo is zij programmadirecteur Nederland van het revalidatieplatform Physitrack - dat inmiddels samenwerkt met zorgverzekeraar VGZ en ook internationale interesse geniet. De eerste € 1,3 mijoen aan investeringen is binnen en er zijn al contacten met durfinvesteerders in Silicon Valley. Het filmpje hieronder is gemaakt op De Klompenfabriek en wordt gebruikt bij de verdere uitrol.

 

Indigo Tekst viert eerste lustrum

Indigo Tekst viert eerste lustrum

14 oktober 2014

Op De Klompenfabriek is er bijna elke dag wel reden voor een feestje. Vandaag bijvoorbeeld, viert Judith van Oudheusden het vijfjarig bestaan van haar bedrijf Indigo Tekst.

Revisie, redactie en advies is Judith’s ‘core business.’ Onderwijs, geneeskunde en cultuur is haar belangrijkste werkterrein. Haar eerste lustrum viert Judith niet alleen met taart maar ook met een geheel vernieuwde website. Gefeliciteerd en nog vele jaren! 
Elsbeth Teeling: relaxte moeder in de media

Elsbeth Teeling: relaxte moeder in de media

7 oktober 2014

Nieuw op De Klompenfabriek...

Ze is hier nog maar net begonnen en wordt nu al overspoeld door internationale media-aandacht: schrijver en trainer Elsbeth Teeling van de immens populaire Club van Relaxte Moeders haalde gisteren de Belgische krant Het Laatste Nieuws, was even later te beluisteren op het Vlaamse Q-music en ’s avonds was Elsbeth te gast op de tv-zender Canvas.

Maar Elsbeth zou Elsbeth natuurlijk niet zijn als ze er niet heel ‘relaxed’ onder zou blijven…

And the winner is... Martine Rooth!

And the winner is... Martine Rooth!

5 september 2014

Afgelopen woensdag ontving ‘onze’ Martine Rooth de felbegeerde LOEY Award voor de beste startende online onderneming van 2014, in de categorie e-health. En terecht: in korte tijd heeft deze e-health expert met onder meer fysiovoorjou en onlinevoorjou ‘toekomstbestendige zorg’ in Nederland handen en voeten gegeven. Geen lange wachttijden meer, maar slimme online gezondheidszorg, waar en wanneer het jou uitkomt – dat is de missie van Martine Rooth. Een ambitieuze én succesvolle missie, die nu door de LOEY vakjury is beloond met deze Starters Award. Van harte gefeliciteerd Martine!
Goede samenwerking maakt bedrijven beter

Goede samenwerking maakt bedrijven beter

13 augustus 2014

Zoveel talent in één Klompenfabriek, dat vraagt bijna om goede samenwerking. Dat hebben Roos Beelen, Barbara van der Linden en Martine Rooth in elk geval goed begrepen: zij bundelden hun krachten in het nieuwe Project Workstyle. Met een gezamenlijk aanbod van training, coaching en bedrijfsfysiotherapie bieden zij alle ingrediënten voor duurzame inzetbaarheid van werknemers in het MKB. Met als resultaat een fysiek, mentaal en sociaal sterker bedrijf. Meer weten? Check projectworkstyle.nl...  

Klompenmakers: Wiepke de Jong

Klompenmakers: Wiepke de Jong

11 augustus 2014

“Jij richt je op de inhoud, ik op de techniek”. Dat zegt Wiepke de Jong, die met zijn slimme websites adviseurs, trainers en coaches leert om zich online te presenteren en klanten te werven. Geen ver-van-mijn–bed-show maar juist op een heel authentieke, respectvolle en dus succesvolle manier.

Als initiatiefnemer van Online Business Trainer levert deze ‘oprechte Fries’ vanuit De Klompenfabriek kant en klare websites en direct toepasbare online marketing voor zelfstandige professionals, om zo meer klanten te trekken en het werk dat ze leuk vinden met nog meer plezier te kunnen doen. Meer weten? Download het gratis e-book.

Met de boot naar je eigen werkplek!

Met de boot naar je eigen werkplek!

23 juli 2014

Dat de Klompenfabriek op een toplocatie ligt, wist je natuurlijk al. Maar als we naar de toekomstplannen kijken, wordt de ligging straks nóg aantrekkelijker.

Zo wordt de Weerdsingel in de toekomst verbonden met de nieuwe Catharijnesingel, waardoor de stadsbuitengracht in ere wordt hersteld, compleet met winkels, werven en horeca. Hierdoor kun je straks dus ook met je boot naar je eigen werkplek!
Voor het zover is, wordt ook de verkeerssituatie aangepakt: de Weerdsingel wordt een 30 km straat, met minder doorgaand verkeer en meer ruimte voor fietsers en voetgangers. 

Lekker werken in het bruisende hart van Utrecht dus!

Kunst op De Klompenfabriek

Kunst op De Klompenfabriek

9 juli 2014

Wie De Klompenfabriek binnenstapt, kan het onmogelijk missen: door het hele pand hangt dit jaar werk van de Texaanse kunstenares Bethany Bartran. Deze in Oklahoma geboren schilderes kwam via omzwervingen in Nederland terecht: ze woont en werkt nu in Utrecht en maakt hier onder meer expressieve schilderijen over klimaatverandering.

Meer zien? Stap eens binnen bij De Klompenfabriek. Tot 18 juli 2014 kun je bovendien in Paviljoen PoP op het Westplein haar ‘Utrechtse plaatjes’ bekijken. 

Nieuwe steun voor oude schoorsteen

Nieuwe steun voor oude schoorsteen

25 juni 2014

Het is de blikvanger van De Klompenfabriek: de monumentale schoorsteen. Deze hoge schoorsteen van rode bakstenen is één van de weinige nog resterende industriële schoorstenen in de stad Utrecht. Het fabriekje inclusief deze schoorsteen dateert uit 1915 en was destijds – nog voor er klompen werden gemaakt - de allereerste Utrechtse werkplaats van het bouwconcern Bredero – dat later opging in BAM. Vanuit dit fabriekje bouwde Bredero onder meer winkels van kruideniersbedrijf De Gruyter & Co en realiseerden zij de grootschalige verbouwing van het Agnietenklooster tot Centraal Museum.

Nu – anno 2014 – schrijft datzelfde BAM opnieuw geschiedenis aan de Weerdsingel, door mee te betalen aan een belangrijke opknapbeurt van onze schoorsteen.  

Pakken die kans!

Pakken die kans!

10 juni 2014

Als zzp'er weet je als geen ander dat je kansen moet pakken. De juiste keuze op het juiste moment. Bij De Klompenfabriek gebruiken we dit talent ook bij de keuze voor de lunch: zodra de kans zich voordoet, lunchen we lekker buiten. Vanmiddag bijvoorbeeld. En o ja: er zijn trouwens nog werkplekken beschikbaar. Dus pakken die kans!
Klompenfabriek: groots in kleinschaligheid

Klompenfabriek: groots in kleinschaligheid

14 mei 2014

Het meest kleinschalige bedrijfsverzamelgebouw van Utrecht met de meest centrale ligging: dat is De Klompenfabriek. Dit blijkt uit de jongste Vastgoedmonitor van de Gemeente Utrecht (2013). Wie het kaartje bekijkt, ziet direct dat de toplocatie de Klompenfabriek uniek in haar soort maakt. Bovendien zijn we met een vloeroppervlak van 500 m2 en 40 vaste werkplekken ook de kleinste. Groots in kleinschaligheid dus!

De Werkbank: kennis delen is kennis maken

De Werkbank: kennis delen is kennis maken

8 mei 2014

Volgens Wikipedia is een werkbank een zwaar uitgevoerde tafel die dient om allerlei werkzaamheden uit te kunnen voeren. De Klompenfabriek heeft het begrip ‘werkbank’ echter een heel eigen inhoud gegeven: onze Werkbank is de naam van het één- à twee-maandelijkse event, waarbij één van onze zzp’ers laat zien wat hij of zij doet en wat hem of haar beweegt. ‘Kennis delen is kennis maken’ is het motto. De afgelopen keer vertelde Barbara van der Linden over haar werk als trainer. Who’s next?

Klompenmakers: Barbara van der Linden

Klompenmakers: Barbara van der Linden

30 april 2014

Solo kun je niet communiceren. Vandaar dat Barbara van der Linden haar bedrijf Duet Training doopte. Vanuit De Klompenfabriek traint zij leidinggevenden om hun medewerkers op de juiste manier te motiveren. Zo benut je hun talenten en presteren ze beter - en dat is winst voor de mensen zelf én voor de organisatie. Om dit te bereiken luistert Barbara eerst naar de drijfveren van de managers die ze begeleidt. En ze bekijkt de drempels waar ze tegen aanlopen. Met haar tikkeltje eigenwijze, kritische en eerlijke aanpak komt zij vervolgens tot de kern: geen brandjes blussen, maar oplossingen vinden. En elke keer als Barbara weer het kwartje ziet vallen, sterkt dat haar in haar overtuiging dat je samen verder komt dan solo. Duet Training dus.

Steeds mooier

Steeds mooier

23 april 2014

Wie vaker op De Klompenfabriek komt, zal het vast opvallen: het meest creatieve bedrijvencomplex van Utrecht wordt steeds mooier. Eigenaar Luuc Visch zet zich dan ook permanent in voor verbetering. Na het geheel verbouwen van de benedenverdieping, het restylen van een deel van de bovenste etage en een herinrichting van het plein heeft Luuc nu veel oog voor details: door authentieke elementen te benadrukken en eigentijdse ingrediënten toe te voegen blijft De Klompenfabriek altijd in beweging. 

De Klompenlunch: gezond genieten

De Klompenlunch: gezond genieten

10 april 2014

De frisheid van biologische rucola, de nootachtige smaak van romige hummus en de geur van vers brood: wie zin heeft in een verrassend veelzijdige lunch, kan aanschuiven bij onze Klompenlunch – dagelijks rond de klok van half één. Bij mooi weer buiten, op ons zonnige dakterras of aan onze eigen picknicktafel. En bij minder mooi weer aan de sfeervolle houten lunchtafel. De enige lunch met alle ingrediënten voor een smaakvolle en succesvolle werkdag!

Op de fiets naar je werk

17 juni 2013

Het gemak van werken in de stad: op de fiets naar je werk!

EN TOEN WAS ER LICHT

8 juni 2013 

De metamorfose van de benedenverdieping nadert de eindfase. Na de verbouwing en de realisatie van twaalf nieuwe werkplekken, drie bedrijfsruimtes, een vergaderruimte en een tweede keuken, kreeg ook de styling een oppepper met onder meer de komst van planten en kunst. Last-but-not-least zijn er nu ramen aangebracht, zodat er nu ook beneden volop daglicht is. 

INDUSTRIEEL MONUMENT

14 mei 2013

Voor eigenaar Luuc Visch is het de kroon op zijn werk: De Klompenfabriek is officieel erkend als industrieel monument. Sinds hij het voormalige fabriekje in zijn bezit heeft, heeft hij heel veel tijd en energie gestoken in het herontwikkelen van dit industriële erfgoed. Met het (her-)gebruik van veel natuurlijke materialen en authentieke elementen en het gebruik van bijvoorbeeld industriële lampen heeft hij het monumentale karakter weten te behouden en versterken.